Pink Zebra

TV-torna akkor és most

Ki ne emlékezne a legendás TV-tornára, aminek a főcímdalát mindenki kívülről fújta akkoriban. A TV-torna az egyik legnézettebb műsor volt, talán köszönhető volt ez a szerencsés műsoridőpontnak, mivel az Esti mese és Híradó között volt látható. A műsor célja a mozgásra való ösztökélés volt, ennek ellenére a legtöbben a karosszékből, a vacsorával a kezükben nézték meg a műsort. Akkoriban egy kedves, humoros főcímmel motiváltak, nézzük, most mivel próbálnak mozgásra buzdítani.

Úgy tűnik, a férfiak emelgetése most is motiváló lehet – régebben a súlyemelő hölgy mosolygott, ma már a bajszos bácsi.

11

A futás most nagyon népszerű, ezt a TV torna alapozhatta meg, ahol a hölgy kis huncut mosollyal biztatja párját a további üldözésre.

22

Régen a nagymama és nagypapa a csilláron végeztek olyan gyakorlatokat, amit ma már a TRX mozgásforma váltott fel.

33

Semmi változás nem történt az idők folyamán: a férfiak most is szívesen végeznek emeléseket a fotelben, csak ma már mással súlyzóznak.

44

Miközben apuka a fotelben súlyzózott, anyuka a gyerekekkel futott (a boltba még egy rekesz sörért apukának). Manapság praktikusabban az anyukák, babakocsival futnak, mert tudják, azzal több sört vihetnek apukának, hála a babakocsin található tárolórekeszeknek.

66

Akkoriban bajusszal hódított a torna bá’, ma már kockás hassal motivál a fittness edző.

77

A TV torna felvételei egy zárt stúdióban zajlottak (évente egyszer vették fel az egész évre való ötperces anyagokat), addig ma már a felvételek wellness szállodákban zajlanak.

88

Korábban is voltak közös edzések, ma már nagyobb tömegeket mozgatnak meg az edzők.

99

Régen az idősebbeket motiválták jobban, ma már akkor vagy jó anyuka, ha baba, is mama is tornázik.

100

Jó példát mutatott a TV Maci és Paprikajancsi a rendszeres testmozgással, ma már Bogyó és Babóca van nagy hatással a kicsikre.

55

Még ha nem is motiváltak kellőképpen a korábbi műsorok, mégis a mai napig fel tudjuk idézni a főcímdalt és mindent, ami a TV tornával kapcsolatos volt, így összességében elmondhatjuk: maradandót alkottak a műsor készítői.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Pink Zebra Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre!  

 

 

Forrás: http://torna.lap.hu/volt_egyszer_egy_tv_torna/24820759

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!