Pink Zebra

A legbizarabb röntgenfelvételek

a330_x1

 

Csodáról beszéltek, amikor Wilhelm Röntgen az 1895 novemberében elkezdett vizsgálódások után előrukkolt a röntgensugarakkal, amik áthatoltak papíron, fán, ruhán, sőt a legtöbb fémen is. A reménykedők a vakok megváltójaként tartották számon, mert úgy hitték, segítségével a vakok visszakaphatják látásukat. Mások bíztak benne, hogy ezzel a szerkezettel tanulók fejébe tudják sugározni a bonyolult ábrákat és rajzokat. A szkeptikusok azonban csak halálsugárként emlegették, hiszen biztosak voltak benne, hogy ezek a sugarak el fogják pusztítani az emberiséget, majd az egész világot is. Valójában az orvostudomány hasznosította a diagnosztikában: csontok, izületek fájdalma esetén, mellkasi és hasi panaszok esetén alkalmazzák, de talán a baleseteknél a leghasznosabb. Az alábbi felvételek a legbizarabbak, amelyek elképesztő balesetekről tanúskodnak: 

 

a330_x2

Ez az óriás vesekő Magyarországon látta meg a napvilágot, 1134 grammjával és 17 cm átmérőjével rekordméretű. Gratulálunk a szülőknek, anya és kicsikéje mindketten jól vannak.

 a330_x3

Ez a 11 éves kínai kisfiú egy barátja áldozata lett íjászkodás közben. A nyílvessző megdöbbentő módon teljesen átfúródott a koponya leghátsó részéig.

 a330_x4

Az autókulcs fúrodott bele a koponyájába a 17 hónapos Nicholasnak. Az orvosok eltávolították az elesés következményeként beékelődött kulcsot, majd később egy műtéttel helyreállítoták a kisfiú látását.

 a330_x5

Egy buszmegállóban történt inzultus során szúrták meg a 16 éves fiút, aki a konyhakéssel a fejében szaladt egészen a kórházig.

 a330_x6

A 60 éves férfi egy Pepsi üveggel az ánuszában került kórházba, így a rejtekhely feltárult.

 a330_x7

A férfi fogorvosa bukkant rá a 10 centimeteres szögre, amellyel tulajdonosa tudomásán kívűl élt, így azt sem tudta elmondani, mikor és hogyan kerülhetett oda.

 a330_x8

A pakisztáni orvos egy egész villanykörtét távolított el a férfi ánuszából.

 a330_x9

A 8 éves indiai kislány 10 db mágnest és 20 db fémgolyót nyelt le. Ezek a tárgyak a szervezetében összetapadtak, így műtéti úton voltak kénytelenek eltávolítani őket. A kislány a röntgenfelvétel láttán elmosolyodott, mert az ő meglátása szerint cukorkák röpködnek a pocijában.

 a330_x10

Fejfájásra panaszkodva ment kivizsgálásra a dél-koreai férfi. Ilyenkor vizsgálatok hosszú sora keresi a baj forrását, ám ebben az esetben egy egyszerű röntgenvizsgálat felderítette fájdalom kiváltóját. A férfi nem tudott az 5 cm hosszúságú szögről.

a330_x11

A mobiltelefon tulajdonosa a Salvadorban raboskodott, cellatársai elől igyekezett biztos helyre elrejteni a készüléket.

 a330_x12

Ez a piton egy komplett elektromos takarót nyelt le vezetékestől és vezérlő egységgel együtt.

 a330_x13

A 6 hónapos bernáthegyiből egy 33 centis tőr operáltak ki egy 2 órás műtét alkalmával.

 a330_x14

A piton labdaszedőnek érezte magát, ugyanis 5 golflabdát gyűjtött be, amit műtéttel kellett eltávolítani.

 a330_x15

Egy szgény ausztráliai cica végezte ennek a szőnyegkígyónak a gyomrában.

a330_x1

Ez a férfi egy szekercével a szemében érkezett a kórházba. Elmondása alapján elcsúszott, így történt meg saját magának a karóba húzása.

c22488f3f57603e2cba83093a8fc68cf

Ez saját röntgenfelvétel, amin látható, hogy a Pink Zebra még oda is elkísért 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Pink Zebra Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Forrás: http://www.oddee.com/item_96558.aspx

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!