Pink Zebra

Mennyi hülyeséget hittünk gyerekkorunkban!

gyerekkorunkban hittük

 

 

Biztos neked is van olyan – mai ésszel megmagyarázhatatlan dolog -, amiben szentül hittél gyerekkorodban és csak évekkel később jöttél rá, hogy mekkora marhaság.

Lehet, hogy a gyermeki agyban megragadt infó a “vicces” felnőttektől jön, akik csak egy kis tréfának gondolják, a kiskorú azonban komolyan veszi, van, hogy pédául egy nagyobb testvér direkt szivatja, de szerintem a nagy része az innen-onnan összeszedett (fél)információmorzsákból némi fantáziával vegyítve alakul a gyerek fejében ténnyé.

Az egyik Facebook csoportban írták le a tagok, hogy miben hittek gyerekkorukban, ezekből szemezgettem:

 

Jézuska nő. (Conchita mondjuk újra kétséget keltett bennem…)

A babák a köldökön jönnek ki szülés közben… (Pár cm-t tévedtem)

A sóska és a Jóska ugyanazt jelentik. (???)

A Barátok közt élő adásban megy, és igaz történet is egyben.


Apu és Anyu rokonok. (???)


Az embereknek a mikrofontól van jó hangjuk.


A kavicsok is élnek.


A Barbie babám haja is nő.


A medvék tudnak beszélni (???)


A kockákra vágott erdélyi szalonnák feldarabolt katonák (sose mertem enni belőle).


A villany a Napocska egyik szelete, amit anya vág le belőle minden villanykapcsolás előtt.


A felnőttek nem lesznek öregek sosem, csak a gyerekek (???)


Apu gyerekként kislány volt (???????)

 

Én mindig azt hittem, hogy a boltban a visszajáró az az, hogy ha nincs elég pénzed, akkor adnak, hogy legközelebb legyen. Tehát pl. ha 100 forint valami, és csak 80-ad van, kapsz 20-at.

 

Nekem anyum mondta mindig, hogy mossam meg este rendesen a fogamat, különben jön a kis mókus és kikalapálja. Ezért esténként fogmosás után nem mertem kinyitni a számat, nehogy véletlenül beszökjön egy mókus és tönkretegye a fogamat.

1a

 

Mivel a tv tornában csak 8-ig számoltak, utána nincsenek számok…

A Mikulás a tetőn lakik és távcsővel figyel…

 

Nekem kiskoromban az volt a legmeghatározóbb téveszmém, hogy a Télapó mindent lát és még nyáron is rettegtem, nem mertem este lekapcsolni a villanyt 14 éves koromig.

 

Én régen azt hittem, hogy az összes film magyar, tehát a színészek is, és sírva fakadtam, mikor megtudtam, hogy nem találkozhatok Jim Carrey-vel, mivel ő a naaagy Amerikában él.

 

Apám elhitette velem, hogy amikor dörög az ég, akkor az angyalok bowlingoznak.

1a

 

Én azt hittem, hogy a filmekben meghalt állatokat igaziból megölik, amikor készítik a filmet. Mindig sírtam, amikor pl. egy harcban meghalt egy ló (a meghalt emberek valahogy nem foglalkoztattak…)

 

A felnőtt férfiak nem sírnak.  

 

Csak öregen lehet meghalni.

 

A bábszínházban a bábok élőlények.

 

Az önkielégítés az, amikor valaki puszilgatja magát. (Legalábbis a szüleim vörös arccal ezt válaszolták a kérdésemre.)

 

Azt hittem, minden benzinkút alatt olajlelőhely van..

 

Èn a színes olajfoltokra hittem, hogy leesett a szivárvány.

 

Én a reklámokra hittem azt, hogy élő adásban mennek. És sajnáltam szegény gyerekeket hogy még éjfélkor is be kell menniük és ugyanúgy eljátszani a szerepüket (a felnőtteket nem sajnáltam ). Azt viszont elfogadtam, hogy a filmek felvételről mennek…

 

Amikor mondták a szinkronizáló neveket a film végén/elején, azt hittem, hogy a külföldi színészek nevét fordítják le magyarra.

 

Engem a testvérem azzal hitegetett, hogy a kádban lévő régi masszásgép életre kel és éjfélkor fagyit ad, ha beütünk egy bizonyos számkombinációt. Nem kell mondanom, hogy hányszor próbáltam fentmaradni éjfélig, de nemigen ment.

 

Nekem pedig a nagymamám mondta, hogy apukámat 18 évesen szülte. Azt nem konkretizálta, melyikük volt 18…

 

Az óvónéni azért lett óvónéni, mert ő is igazából gyerek és milyen jó a munkája, hogy egész nap csak játszhat.

 

Egy ismerősöm kislánya minden bugyiját elosztogatja a hozzájuk jövő vendégeknek a szekrényéből, mert hogy arra majd az ő gyerekeiknek is szüksége lesz és nem eszik húst, mert apukája azt mondta neki, hogy emiatt haltak ki a dinók.

 

Amikor kicsi voltam, azt hittem, hogy amikor két ember szerelmes, puszilkodnak, azok lehullanak, a puszikból gombóc lesz az anya hasában és abból lesz a gyerek. Picit kiakadtam, amikor hallottam a valódi storyt.

 

Én kiskoromban csomót gondolkoztam rajta, hogy mi az hogy pálkatni. Mit csinálhat az ember, amikor pálkat??… Aztán rájöttem, hogy a népdalban nem “pálkat a Péter”, hanem “Pál, Kata, Péter, jó reggelt”…

Nagyon kicsiként meg voltam győződve, hogy a Jézuska egy kislány (értsd: baba), aki a Télapó felesége… ömm… igen.

 

Egyszer nem akartam alváskor betakarózni (tél volt), és anya azt mondta, hogy a szörnyek leharapják a lábujjaim akkor. Azóta is (ha akarom, ha nem), de be van húzva a lábam a takaró alatt Végülis, ki tudja?

1a

 

Én nagyon féltem az ufóktól és amikor éjszaka felriadtam, mindig átmentem és befeküdtem anyukám mellé. Volt egy elméletem, miszerint az ufók bele tudnak menni az emberek testébe, de akkor megváltozik az ujjainak a száma. Ezért mikor befeküdtem anya mellé, mindig megszámoltam az ujjait… Ja és egy idő után kitaláltam, hogy az ufók tudnak olvasni a gondolataimban, ezért onnantól úgy számoltam, hogy nem gondoltam rá.

 

Mindig féltem, hogy egy sütőtök (???) van az ágyam alatt, és mindig beküldtem alvás előtt anyukámat, hogy nézze meg, mondván: Te túl nagy falat vagy a sütőtöknek! Azóta is utálom a tököt.

 

Azt hittem, hogy a feketepiac azért fekete, mert olyan színű standokon árulnak ott.

 

Nagyon rosszul esett, amikor a nagypapám azt mondta, boszorkányok csak lányok lehetnek, mert a fiúk rendesek.

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakoz a Pink Zebra Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: Pesten hallottam Facebook csoport

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!