Pink Zebra

Hello Kitty, hello karácsonyfa!

    Meg is van, hogy milyen legyen az idei karácsonyfád, ha Hello Kitty rajongó vagy! Japánban, bár ünneplik a karácsonyt, de teljesen más szerepet tölt be, mint nálunk. Kicsit olyan, mint itt a Valentin nap: az áruházak járnak vele a legjobban és ciki, ha egyedül vagy 🙂 Maga az ünnep 24-re és akkor is… Tovább »

Így szól az óriásxilofon az erdőben

  El tudsz képzelni annál szebbet, mint hogy ott vagy egy meseszép erdőben, csicseregnek a madarak, majd egyszercsak megszólal egy nyugtató xilofonos zene is? Japánban ezt megcsinálták. Hatalmas, több, mint 1 mérföld hosszú xilofont építettek, melyen egy golyó gurulva-esve adja a hangokat. Bach 147. kantátája szólal meg, ami szerintem nagyon illik az erdei hangulathoz. Na… Tovább »

Ilyen kórházban még nem jártál

  A tokioi Edogawa kórház messziről úgy néz ki, mint bármelyik másik… …de ahogy közelebb mész, már láthatod, hogy itt nem minden a szokásos. A recepció, a folyosók, a vizsgálók, de még az MRI gép is különleges dekorációt kapott.     A vélemények megoszlanak arról, hogy ez mennyire illik egy kórházhoz (ez egyébként nem gyerekkórház),… Tovább »

Star Wars a rizsföldön

  Japánban, az Inakadate nevű faluban különleges módon ültették a rizst. A kb egy hektáros területen 11 rizsfajta felhasználásával egy hatalmas két dimenziós képet varázsoltak a földre, mely a Csillagok Háborúja 7. része előtt kíván tisztelegni. Láthatjuk rizsből R2-D2-t, C-3PO-t és BB8-t is. A falu vezetője, Koyo Suzuki a 2015.07.29-i átadáson elmondta, hogy az idegenforgalom… Tovább »

Mártózz meg egy WC-ben – kiállítás Japánban

    Japánban 2014-ben egy újszerű kiállítás nyílt meg a Tokiói Tudományos Múzeumban. “Az emberi hulladék a föld jövője” című kiállítás egyértelműen a toalettek és a széklet témákat járja körül. Megtekinthetőek a különböző állati és emberi ürülékek, űrvécék vagy a jövő elképzelései a legkisebb helyiséget illetően. De például arról is információkat szerezhetünk, milyen hatással volt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!