Pink Zebra

Terepszínű macskák

  Már megint hol a macska? Nálunk ez a kérdés főként téli, hideg reggeleken hangzott el, amikor a fél centire nyitott bejárati ajtón beslisszolt – az egyébként udvaron lakó – macsek. És mint egy jó kaméleon felvette a tereptárgyak színét vagy legalábbis az ágy alá menekült, de olyan is volt, hogy bebújt a takaró alá… Tovább »

Így tedd a macskát a megfelelő helyre!

    Sok macskatulajdonos panaszolja, hogy cicája nem hagy neki magánszférát, a leglehetetlenebb helyzetekben alkalmatlankodnak. Pedig a megoldás egyszerű: “meleg pontok” megismertetése a cicussal, és máris nyert ügyünk van. Mennek a fényre, a melegre, mint a legyek. Készíts “melegcsapdákat” és máris kész a rendezési terv.       Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Pink Zebra… Tovább »

Karácsonyfadísz macskából

    A macskával jobb nem ellenkezni, mindig az lesz, amit ő akar. Cicatulajdonosok már gondolkozhatnak rajta, hogyan rögzítik bombabiztosan a karácsonyfát, hogy épségben maradjon macskatámadáskor. Mert az kétségtelen, a cicus a karácsonyfa éke lesz, előbb-utóbb ellenállhatatlan késztetést fog érezni. hogy bevackolja magát a tűlevelek közé. Van pár gazdi, aki nem adja fel a küzdelmet,… Tovább »

Kell egy kis macskaölelés!

    Az ölelés a szeretet egyik kifejezése és akár gyógyító erejű is lehet. Hatására a szervezet oxitocint, azaz boldogsághormont termel, csökkenti a stresszt, a szorongást, a vérnyomást, elűzi a rosszkedvet. Vajon a macskákra is ilyen jó hatással van? A lenti kisfilmek alapján úgy tűnik, hogy nekik is szinte létszükséglet odabújni valakihez vagy csak ölelni… Tovább »

Amikor a macskád szagmintát vesz a lábadról…

  Itt a rossz idő, egyre több ruhát veszünk magunkra és jöhet a zárt cipő is. Egy hosszú nap végén nincs is jobb, mint lerúgni a cipőt a lábunkról, leheveredni a kanapéra és várni, hogy kedvenc cicánk dorombolva odabújjon hozzánk. A macsek is ezt várja, végre megjön a gazdi, lesz sok simogatás, gyorsan oda is… Tovább »

Bubba, az iskolás macska

  Ismerkedj meg Bubbával, a most már hivatalosan is iskolás macskával! A narancs.fehér cicát 2009-ben fogadták örökbe San Joséban, Californiában. Először egy gimnáziumba járt, vagyis annyi időt töltött ott, hogy tiszteletbeli iskolássá avatták, még hivatalos belépőkártyát is kapott. Bubba azonban nem elégedett meg ennyivel, beiskolázta magát egy közelben levő középiskolába is. Nyitáskor már ott vár… Tovább »

Befürdött macskák

  Még ebben a hőségben sem kívánkozik mindenki a hűsítő habokba, akármennyire is van melegük. Néha azonban kénytelenek vagyunk beáztatni a macsekot, aki ezt követően képes napokon keresztül sértődött arccal kifejezni a legmélységesebb utálatát felénk, súlyosabb esetben az ételtől is duzzogva fordítja a fejét, jelezvén, hogy nem alacsonyodik le a szintünkre, őt nem lehet kényünkre-kedvünkre fürdetni…. Tovább »

Így meditálnak Buddha és a macskák

  A macskák a meditáció nagymesterei. A legtöbbjük a tökélyre fejlesztette a szemlélődő létformát, lefekszenek egy helyre (nyilván ez pont a te helyed a kanapén), relaxálnak és csak befelé figyelve alszanak meditálnak. Buddha igazán büszke lehetne rájuk, kitűnő tanítványok! 🙂 Talán ezért vonzódnak ösztönosen a Buddha szobrokhoz. Vagy csak az a helyzet, hogy a macsekok bárhol,… Tovább »

Távolítsd el a macskát repülés előtt!

    Vannak feladatok, melyeket minden repülés előtt el kell végezni a pilótának. Ennél a repülőklubnál ezek után biztos felkerül a listára a következő pont is: “Távolítsd el a macskát repülés előtt!” Azt tudjuk, hogy a macskák bárhol, bármilyen helyzetben elalszanak, de vajon miért pont ezt a helyet választotta? És az is sokat elmond a… Tovább »

Szuperhosszú cicalábak

  Sosem értettem miért hívják macskanadrágnak ezt a kényelmes viseletet, de most végre értelmet nyert az elnevezés 🙂 Eddig úgy gondoltam, ez csak az emberek között hódit, de a képek tanúskodása alapján a négylábúak között is népszerű. Vagy csak a cicusok egy kis cirógatásért cserébe szemet hunynak még a vicces kedvű gazdi divatötlete felett is.    … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!