Pink Zebra

Így edzettek ükapáink

    A testedzés nemcsak napjainkban népszerű, korábban is nagy hangsúlyt fektettek a mozgásra. A mai modern edőtermi gépeknek is vannak őseik, amit ötletes emberek hívtak életre, hogy a mozogni vágyók szolgálatába helyezzenek. Érdekes végignézni az edzőgépek “evolúcióját”, sokat fejlődtek szerencsére, lehetőséget adva a leghatékonyabb edzésre. Már csak azt nem tudom elképzelni, mivel csináltak a hajdani sportőrültek magukról… Tovább »

Így síeltünk 120 éve

    Az alábbi képek bizonyítják, hogy a síelés örömeinek milyen régóta hódolnak az emberek. A sízés kb. 5000 éves múltra tekint vissza, de akkoriban még csak közlekedési eszköz volt, míg manapság hobbynak számít. A hóval borított területeken gyorsan rájöttek az emberek, hogy amennyiben megnövelik a cipőjük felületét, az megkönnyíti és moggyorsítja a mozgásukat. Fokozatosan alakult ki a hosszú,… Tovább »

Gyerekkorunk kedvenc magyar meséi

  Neked melyik volt a kedvenc gyerekkori meséd? Én 1978-ban születtem, tehát a mesenézésem nagy része a 80-as évekre tehető. Mielőtt nekiálltam összegyűjteni az akkor futó mesesorozatokat, nem is gondoltam volna, hogy ennyire el voltunk kényeztetve meseügyileg (ráadásul magyar meseügyileg!). Hétfőnként így is csak a hangyafutóversenyt nézhettük az adásszünet alatt 🙂  Akkoriban élte fénykorát a… Tovább »

Falunap a javából

  A falunap egy kis község életében az egyik leginkább várt esemény. Ilyenkor mindenki leteszi a munkát, majd előhúzzák a szekrényből a rég nem látott ünneplőt, és elindulnak, hogy átadják magukat az egész napos élménynek. A falu apraja-nagyja csillogó szemmel vesz részt a rendezvényen, hiszen tudják: ez a nap csak róluk és a közösségükról szól. A legtöbb helyen a… Tovább »

Ilyen volt a 70-es évek szupertrendi férfidivatja

  Ó, azok a 70-es évek…! Vajon ufók rabolták el akkor a divattervezőket? 😀 Mindenesetre elég érdekes fotók szerepelnek akkoriban férfidivat kategóriában a magazinokban. Nekem úgy tűnik, mintha minden egyes női ruhadarabnak meg akarták volna találni a férfi megfelelőjét. Hát, éljen az egyenjogúság! Na, most bevallhatjátok, ki az, aki akkoriban trendi férfi volt? Előfordultak hasonló… Tovább »

Így nyaraltunk a Balatonon a 80-as években

  “Nekem a Balaton a riviéra” – hangzik az unalomig ismételt slágerben. És tényleg az volt! Gyerekként is imádtunk a Balcsira járni. Mi szerencsések voltunk, ugyanis nagyszüleimnek Lellén a part közelében volt/van nyaralójuk, így mi ott töltöttünk sok időt. De általános iskolás korunkban megismerhettük a balatoni (úttörő)táborok hangulatát is. Szerintem mindenkit elfog egy különleges érzés,… Tovább »

Miss Bizarr – a legfurcsább szépségversenyek

  Elérkezett a szépségversenyek szezonja. Azt már tudjuk, hogy az indulók szívükön viselik a világbéke megvalósulását, valamint csupa nemes erénnyel vannak megáldva. Azt azonban nem tudtuk, hogy mit el nem viselnek a hölgyek azért, hogy a magukénak mondhassanak egy-egy Miss címet: ezért eltűrik, ha majomfejet tesznek rájuk, virslivel tekerik körbe, vagy bepelenkázzák őket. Nézd meg Te… Tovább »

Rémület a fogászaton – ilyen volt régen

  Gyerekkoromban rettegtem a fogorvostól, akinek a vezetékneve ráadásul Sárkány volt, így duplán ijesztő volt. Akkoriban még teljesen más technikával dolgoztak, emlékszem még egy piros kis Lidocain-sprayre, amiből jelzésértékűen fújtak egy leheletnyit a számba, majd azzal az erővel el is kezdődött a kínzás. A kezelés minden mozzanatát éreztem, mert az érzéstelenítőnek nevezett spray annyit ért, mint halottnak… Tovább »

Nosztalgikus húsvét

    Mindenki szereti a húsvétot – a szokások ugyan nem változtak, de pont ez a jó benne: őrizzük a hagyományokat, hiszen amiket mi átéltünk gyerekkorunkban, azt adjuk át a gyerekeinknek, és ők is ugyanúgy élvezik, ahogyan azt mi is tettük. Mindig jó móka volt felkutatni az elrejtett tojásokat, most pedig ugyanekkora örömmel készítünk nekik fűből fészket a kertben. Kislányként… Tovább »

Ilyen volt a frizurád a 80-as években

  Letagadnád, de tuti, hogy neked is van hasonló képed azokból az időkből! 🙂 Most a nőkön van a sor, a férfiakat és a gyerekeket már kiröhögtük korábban 🙂 Pedig a nőkön is bőven van min, nálunk talán még változatosabbak és hmm … ötletdúsabbak voltak a hajköltemények.   1. vattacukorhaj 25 cm magas frufruval 2. a hajszárító a kádba… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!