Pink Zebra

Tengerparti reality

  Egész évben a nyaralást várom, mert az teljesen kikapcsol, feltölt egy évnyi energiával, rosszabb napokon pedig az élményekkel töltekezem. Az idő folyamatosan szépíti az emlékeket, hideg téli napokon például azon szoktam merengeni, milyen jó is lesz a finom meleg homokba lépdelni, miközben tenger morajlását hallgatom. Valójában ez úgy szokott történni, hogy amint egy üdvözült mosollyal az arcomon hozzáérintem a… Tovább »

Repül a bálna

  A bálnák szinte kizárólag planktonokkal táplálkoznak, mégis veszélyesek lehetnek az emberre, hiszen ezek az állatok a bolygónk legnagyobb élőlényei. Elképesztő méretűre nőhetnek, egy kifejlett állat hossza elérheti a 15-30 métert is, tömegük pedig a 30-180 tonnát. Megdöbbentő, de leginkább egy Boeing 747 típusú repülőgéphez hasonlítható súlya és hossza alapján. Ha egy ekkora termetű élőlény “csupán” ismerkedni… Tovább »

Pink tengerpart a Bahamákon

Ez a kivételesen szép pink tengerpart a Bahamáknál található Harbour Islandhoz tartozik. Az 5 km hosszan elnyúló színpompás homokos rész egy tengeri élőlénynek, a foraminiferának köszönheti szemetgyönyörködtető színét. Ezeket az apró egysejtűeket rózsaszín kagylóhéj borítja, nekik köszönhetjük ezt a felemelő látványt. Ezek az állatok a korallzátonyokhoz közeli sziklák alatt és a víz alatti barlangokban élnek, innen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!